Audiodo på 33-listan över Sveriges mest lovande nya teknikbolag

October 20, 2022

 

Varje år listar magasinet NyTeknik de mest lovande teknikbolagen i Sverige. Listan ses som en institution i Sverige och har konsekvent lyckats identifiera kända och okända guldkorn inom Sveriges start up- och scale up-landskap. I årets upplaga uppmärksammas Audiodos revolutionerande teknologi för personligt anpassade musikupplevelser i dina hörlurar.

 

Nästan alla andra tongivande techbolag i Sverige har varit med i NyTekniks 33-lista. Bland tidigare deltagare återfinns bolag som Spotify, Northvolt och Mojang. Nu uppmärksammar redaktionen Audiodos revolutionerande teknologi för Personal Sound. Erkännandet kommer samtidigt som Audiodos teknologi rullas ut i hörlurar över hela världen. Idag finns Audiodo Personal Sound i produkter från Skullcandy, PSB Speakers, Nocs, Fresh ’n’ Rebel och Tribit.

 

Audiodo handlar i grunden om att alla hör olika. Men hittills har det inte funnits ett teknologiskt stöd för att anpassa vad du lyssnar på till din specifika hörsel. Audiodo tar fasta på detta genom ett avancerat och snabbt hörseltest i din smartphone. Därefter kan du aktivera din unika personliga profil så att du alltid bär med dig den i dina hörlurar.

 

”Själva musikupplevelsen är nästa stora utmaning i tillgängliggörandet av musik. Det kan vara svårt att föreställa sig att man kan höra bättre än man gör men med Personal Sound återupptäcker människor sin favoritmusik varje dag. Det är kul att fler upptäcker vår teknologi och tillväxt som bolag”, säger Amir Sheikh, VD Audiodo

 

Teknologin bedöms vara nästa stora steg efter noise cancelling och bäddar även för hållbar lyssning eftersom du inte längre behöver kompensera med högre volymer och äventyra din egen hörsel.

 

Resan började 2015 när Audiodo grundades av Jan Weber tillsammans med Roger Martinsson och John Philipsson som alla tre länge forskat på ljudalgoritmer. När Audiodo tog fram sitt Personal Sound visade det sig att Audiodo var före sin tid. Teknologin ökar upplevelsen markant även för dem med god hörsel.

 

Under 2022 har flera säljkontor öppnat upp på strategiska marknader och bolaget har också rekryterat för att intensifiera forskning och utveckling. Fokus ligger nu på att bygga produktsamarbeten så att fler ska kunna njuta av Personal Sound.

 

För mer information

 

Anna Katarina Skogh

anna-katarina.skogh@audiodo.com

+46 760 44 88 93

FURTHER READING